Навигационный геодезический центр - Официальный представитель Leica в Украине

Як обрати лазерний далекомір?

09.11.2017

[по русски]

Перш ніж придбати лазерний віддалемір, поставте собі сім запитань:


1. Плануєте вимірювати назовні?

Пам'ятайте, що в яскравий сонячний день максимальна відстань з якої Ви побачите точку лазерного променя не перевищує 10 метрів. Якщо ви плануєте працювати не у приміщенні, вам варто подбати про червоні окуляри або цифровий цілевказівник. Leica Geosystems використовує технологію 4-кратного пошуку точок, подібну до функції масштабування цифрової камери. Перехрестя на РК-дисплеї віддалеміру точно відповідає лазеру, отже ви впевнені, що ви вимірюєте саме до тої точки, яка вам потрібна. Радимо звернути вашу увагу на лазерний далекомір для роботи на вулиці - Leica DISTO X4. Лазерний далекомір Leica DISTO X4 обладнаний візиром - камерою, яка дозволяє з легкістю виконувати наведення на віддалені об'єкти під яскравим сонячним світлом. Навіть якщо лазерна точка зникне з вашого поля зору на сонці, ціль буде чітко відображатися на великому кольоровому дисплеї у вигляді перехрестя. Екран високої роздільної здатності дозволяє отримати кришталево чисте зображення. Вимірювання відстані виконується із заявленою точністю ± 1.0 мм навіть на дуже великій відстані.
 


2. Використовуєте програмне забезпечення для проектування?

Якщо ви створюєте ескізи і оброблюєте їх у САПР-програмах (Autodesk, Chief Architect та ін.), варто знати про мобільні додатки, які можна використовувати для створення детальних планів одразу у процесі обмірів приміщень. Деякі додатки, (наприклад безкоштовний DISTO Sketch), надають можливість накладати довжини на фотографії, які ви отримуєте з мобільного пристрою. Віддалемір передає результати вимірювання до цих додатків у реальному часі через Bluetooth. Дизайнери інтер'єрів та архітектори стверджують, що ця технологія істотно скорочує час, необхідний для побудови точного плану приміщення. Звичайно, віддалеміри з Bluetooth - дорожчі. Але яка вартість вашого часу? Скоротивши час вимірювання вдвічі і отримуючи точні вимірювання з першого разу, скільки часу потрібно щоб окупити інвестиції? Також варто зауважити, що топовий лазерний далекомір для професійних обмірів Leica DISTO S910 дозволяє створювати файл формату *.DXF одразу в пристрої без використання смартфону чи планшету, що, звичайно, дуже зручно.

3. Плануєте замінити вимірювальний інструмент?

Якщо ви користуєтесь вимірювальним колесом (курвіметром), рулеткою або стрічкою, згадайте про складність процесу вимірювання. Наприклад, на багатьох будівельних майданчиках важко отримати рівномірну горизонтальну відстань від точки до точки просто тому, що вам заважають матеріали навколо стіни, або люди та та будівельна техніка на шляху вимірювання. Віддалеміри з сенсором нахилу вимірюють кут і відстань, щоб розрахувати горизонтальну відстань до цілі. Це означає, що ви можете вимірювати понад палетами, людьми і всім, що знаходиться на шляху, і всеж-таки ви отримаєте необхідні результати. Це набагато простіше і набагато безпечніше, ніж підніматися по драбині або ухилятися від підйомників з рулеткою у руці. Серед сучасних лазерних далекомірів з датчиком вимірювання кутів нахилу варто звернути увагу на Leica DISTO X3 - вдосконалений аналог DISTO X310. Максимальна ефективність використання цієї лазерної рулетки досягається в спільному використанні з додатком DISTO Plan і адаптером Leica DST360. Поєднуючи далекомір і датчик нахилу, можна точно визначати відстані в горизонтальній площині. Дані, отримані за допомогою простих вимірювань за годинниковою стрілкою і проти годинникової стрілки, дозволяють автоматично формувати план поверху в реальному масштабі. Фактично датчик зміни кута нахилу дозволяє використовувати вашу лазерну рулетку як кутомір, а отримані плани можна буде використовувати в інструментах CAD.
 


4. Скільки часу ви витрачаєте на вимірювання щотижня?

Обміркуйте повернення інвестицій: Скільки часу ви витрачаєте протягуючи стрічку для вимірювання? Як би ви використали цей час, якщо вам не доведеться більше це робити, при цьому отримуючи більш точні результати? Якщо ви ще цього не зробили, замініть свою звичайну на класичний лазерний далекомір Leica DISTO D2 із позиційною скобою, Bluetooth і дальністю вимірів до 100 м. Його функціоналу стане для того, щоб ви вдосконалили звичні методи своєї роботи і залишилися задоволеними новими можливостями дійсно швидких обмірів.  
 

5. Маєте поганий досвід роботи з іншим продуктом?

Ви не на самоті! На жаль, на сучасному ринку багато постачальників, які продають безіменні прилади без будь-якої гарантії. Лазерні далекоміри Leica DISTO виготовлюяться на заводах Венгрії та Австрії, які висувають високі вимоги не лише до точності вимірювальних інструментів, а й постійно вдосконалюють якість та міцність корпусу приладів. Так, окремі моделі лазерних далекомірів DISTO мають ультразахист згідно із стандартом IP65 та не бояться випадкових падінь з висоти 2 м навіть у воду, що доведено офіційними випробуваннями. Якщо під час роботи із вашою лазерною рулеткою все ж трапився форс-мажор, ви з легкістю отримаєте новий прилад завдяки гарантії від віробника 3 роки (2+1). Саме тому лазерні далекоміри бренда Leica DISTO - це завжди правильний вибір!





 

6. Яка точність вам потрібна?

Насправді, точність не є проблемою, якщо ви купляєте інструмент від авторитетних компаній. Шукайте сертифікований інструмент ISO 16331-1 (Міжнародна організація стандартів). Інструменти з сертифікатами ISO коштують трохи більше, але вони дають вам те що коштує дорожче - впевненість!
 


 

7. Який діапазон вимірювань потрібен?

Знову ж таки, шукайте сертифікований інструмент на якому зазначений бажаний діапазон. Інженери Leica Geosystems розробили модельний ряд лазерних далекомірів для будь-яких потреб. Так, найпростіший прилад Leica DISTO D1 характеризується діапазоном від 0.2 до 40 метрів і чудово підійде для найпростіших внутрішніх робіт, а, наприклад, потужний лазерний далекомір Leica DISTO D810 touch має діапазон від 0.05 до 250 метрів і завдяки вбудованій додатковій камері дозволяє виконувати виміри дуже зручно - по зображенню на великому сенсорному кольоровому дисплеї рулетки, що особливо стане у нагоді у сонячний день.
 


Щоб обрати віддалемір саме для ваших завдань, пропонуємо скористатись зручною порівняльною таблицею технічних характеристик лазерних далекомірів - Leica DISTO.


DISTO D1 DISTO D110 DISTO D2 DISTO X310 DISTO X3 DISTO X4 DISTO D510 DISTO D810 touch DISTO S910 3D DISTO Leica BLK 3D


Олександр МЕЛЕШКО



Читать другие новости...

В вашей корзине
Корзина пустая
Подождите
Идет загрузка данных...