Навигационный геодезический центр - Официальный представитель Leica в Украине

Виміряти чи сфотографувати?

25.05.2023
BLK3D – це система 3D-вимірювань у реальному часі, за фотографією. Вона дозволяє отримувати зображення та проводити вимірювання, виконуючи звичайні дії із зображеннями на екрані пристрою, такі ж, як і на будь-якому смартфоні.

Leica BLK3D дозволяє зробити знімок та виміряти що завгодно в режимі реального часу, на місці або в офісі, і  створює додаткові вимірювання в будь-який момент після цього (немає необхідності повертатися на місце). Більше того, ваші знімки доступні через інтернет усім, з ким ви поділіться посиланням на конкретний знімок. У вікні браузера ПК можна переглянути знімок і виміряти.

Які причини створення BLK3D?

Часто необхідні виміри супроводжуються фотографією, дозволяючи зберегти набагато більше інформації про вимірювання. BLK3D дозволяє зберегти всю інформацію про оточення одним натисканням.



             Який принцип роботи BLK3D?

BLK3D оснащений двома каліброваними фотокамерами, зображення з яких утворюють стереопару. Дана стереопара обробляється в режимі реального часу потужним процесором, що дозволяє проводити вимірювання відстаней та площ, просто торкаючись екрану. Відстань до об'єкта, що рекомендується, – до 20 метрів. Вбудований лазерний далекомір розширює діапазон вимірів до 250 метрів. Завдяки наявності вбудованого GPS всі знімки мають дані про місце та час виконання знімка.

Чому слід використовувати BLK3D?

Це спрощує процес вимірювання – його використання так само просто, як зробити фотографію на смартфоні. BLK3D розроблений для тих, хто не має геодезичної підготовки, але потребує точних вимірів. BLK3D зменшує час перебування на об'єкті, але звільняє вас від повторних візитів.

Для кого створений BLK3D?

Області застосування BLK3D - будівельні проекти, громадська безпека, управління об'єктами, страхування та нерухомість.

Архітектор може використовувати BLK3D для: швидкої візуалізації, виміру простору, перевірки та документування ходу будівництва на майданчику.

Менеджер ділянки може використовувати BLK3D для: документування візуальних та виміряних умов на ділянці, обміну візуальною та виміряною інформацією з офісом.

Інженер-механік може використовувати BLK3D для: створення конкретних та докладних планів, перетворювання зібраних даних про об'єкт у точні та придатні для використання моделі CAD, виявляння та вирішувати потенційні проблеми.

Електрик/сантехнік може використовувати BLK3D для: вимірювання розташування комунікацій, документування своєї роботи за допомогою зображень на всіх етапах процесу монтажу/будівництва.

Офіцер поліції / криміналіст може використовувати BLK3D для: збирання всіх даних про місце події за дуже обмежений час (кожна секунда на рахунку), збирання доказів, про необхідність яких вони не підозрюють на момент збирання даних

Які основні переваги BLK3D?

За допомогою BLK3D компанія Leica Geosystems спростила процес вимірювання, що:
  • підвищує продуктивність та швидкість;

  • документує ситуацію "як є";

  • підвищує надійність та точність;

  • дозволяє виконувати проекти у строк та в рамках бюджету



Читать другие новости...

В вашей корзине
Корзина пустая
Подождите
Идет загрузка данных...