Навигационный геодезический центр - Официальный представитель Leica в Украине

Підрахунок об’ємів сипучих матеріалів у силосах

21.03.2023
Зазвичай аудитори використовують найпростіші засоби для визначення рівня заповнення силосів — лазерні рулетки. Лазерні рулетки дозволяють визначити лише усереднений рівень заповнення силосу, але ні форму насипу, ні точний облік розмірів і форми силосної вежі вони не забезпечують. Точність визначення обсягу зберігання в силосі при вимірі лазерними рулетками становить у найкращому разі близько 5-7%, а це в результаті може дати помилку вимірювання до 400-500 тонн зерна на кожен силос об'ємом 10 000 кубічних метрів!

Єдиний вимірювальний засіб, що дає можливість обміряти силосні вежі зсередини і потім побудувати їх точні таблиці градуювання - це лазерний 3D сканер. Досяжна точність визначення обсягу зерна в силосі методом лазерного сканування становить 0,1% за умови можливості попередньої зйомки порожніх силосів зсередини і побудови їх точних 3D моделей. Однак використання лазерного сканера вимагає багато часу та витрат і не забезпечує постійного оновлення даних.



Ми представляємо комплексне рішення для виміру об'ємів від Leica Geosystems: вимірювальна система BLK247 з потужним програмним забезпеченням BLK247VolumeMonitor!

Leica BLK 247 - це найшвидший, найменший найпростіший у світі лазерний сканер для моніторингуобсягу, який прискорює та спрощує ваші робочі процеси з матеріалами. За лічені секунди ви можетевиміряти весь запас у полі зору BLK247, створюючи панорамні зображення високої роздільної здатності, які додають значущості зображення для документації. Найкраще те, що для роботи зінтуїтивно зрозумілим інтерфейсом користувача та однією кнопкою або автоматичною операцієюпотрібно невелике навчання, що дозволяє вам планувати вимірювання саме тоді, коли вам потрібно;переглядати об'єми графічно та візуально перевіряти запаси за допомогою панорамних зображень

Рішення полягає в установці 3D-сканера, який надає інформацію про наявний об'єм у режимі реального часу. Поєднання передової технології датчиків та програмного забезпечення від Leica Geosystems створює швидке та автономне рішення для постійного моніторингу за сипучими матеріалами в середині складського приміщення або силосних вежах.

                      

Для об'ємних вимірювань BLK247 монтується над штабелем та здатен сканувати до 60 метрів у діаметрі та 30 метрів у висоту. Бортовий LiDAR безперевно сканує поверхню матеріалу та створює щільну та точну хмару точок. Відскановані дані передаються напряму до програмного забезпечення Cyclone для автоматичної обробки та оцінки об'єму відносно порожнього сховища. Регулярність вимірів може обиратись користувачем та змінюватись будь-коли. BLK247 також надає панорамні зображення запасів із високою роздільною здатністю, аби співробітники могли оглянути матеріал та помітити зміну поверхні в онлайн режимі. Завдяки ІЧ камерам BLK247 попередить вас про зміну температурного режиму поверхні матеріалу та попередить, якщо вона перевище встановлене граничне значення або виявить аномалії температури.

BLK247 не тільки може забезпечити об'ємний візуальний моніторинг об'єкту, але також є пристроєм спостереження з розширеним набором функцій безпеки. Наприклад, 3D-зони можуть бути визначені навколо зони запасу, куди люди не повинні проникати. Коли в цій зоні виявлено зловмисника, BLK247 надіслає сигнал тривоги та відеоінформацію на диспетчерську , щоб забезпечити швидке реагування.
 
 

Програмне забезпечення та робочий процес

Програмне забезпечення BLK247 VolumeMonitor надає користувачеві простий інтерфейс веб-браузера, який дозволяє користувачам переглядати всі свої записи об'ємів та панорамні зображення, які були виміряні за допомогою автоматизованого рішення VolumeMonitor. Програма дозволяє автоматично отримувати об'єм за запитом, одним натисканням, або за вказаною періодичністю.

BLK247VolumeMonitor відслідковує весь процес, ініціюючи лазерні вимірювання і керуючи всіма вхідними та вихідними даними як для простих насипів у складах, так і матеріалів з складною геометрією. Використовуючи архітектуру сервер-клієнту, дозволяє отримати прямий і швидкий доступ до результатів вимірювань за лічені секунди. Це означає, що спеціалісти, які приймають рішення, можуть приймати обґрунтовані та своєчасні рішення, маючи під рукою 3D-інтелект майже в реальному часі.








Переваги та вигідність

  • Безпечніше, ніж використання вимірювальних технологій, керованих людиною

  • Працює за будь-яких умов освітлення

  • Повна автономність ваших процесів вимірювання об'єму

  • Швидкий час сканування та обробки дозволяє отримувати дані в динамічних середовищах

  • Немає необхідності переривати роботу

  • Найвища точність обсягу, точність точки 6-10 мм

  • Може працювати з силосом або бункером будь-якої форми, використовуючи точну геометрію конструкції

  • Повна автономність процесу вимірювання за будь-якої частоти повторення вимірювання

  • Простий та інтуїтивно зрозумілий веб-інтерфейс 

  • Вбудовані камери забезпечують візуальний моніторинг матеріалу як у кольоровому, так і в ІЧ діапазоні

  • Невеликий герметичний корпус забезпечує легку установку та захист від води та пилу IP67

  • Фіксована встановлення забезпечує високу повторюваність і надійність результатів для точного порівняння

  • Експорт даних CSV забезпечує зрозумілі дані з перетворенням в будь-яку структуру звітності




Читать другие новости...

В вашей корзине
Корзина пустая
Подождите
Идет загрузка данных...