Навигационный геодезический центр - Официальный представитель Leica в Украине

Програмне забезпечення Leica Cyclone Field360

04.04.2023
З моменту появи у 2018 році Leica Cyclone FIELD 360 є одним з небагатьох програм для мобільних пристроїв на ринку, які можуть виконувати процедури візуалізації та попередньої реєстрації хмар точок у поєднанні з лазерним сканерами Leica RTC 360 та Leica BLK 360.

Лазерний сканер, як і тахеометр, є кутомірним приладом, об'єднаним із лазерним далекоміром. Відмінність у тому, що сканер в автоматичному режимі виконує дуже велику кількість вимірів за одиницю часу (нині – до 2 000 000 точок/сек). Результатом лазерного сканування є «хмара точок» - набір точок у певній системі координат. Хмара точок характеризується високою щільністю та наявністю додаткових даних – наприклад, даних про реальний колір точки тощо.

Історія лазерного сканування від Leica Geosystems налічує більше 25 років досвіду. За цей час лазерний сканер перевтілився у потужну самостійну одиницю, якій підсилу за короткий час провести великий об'єм робіт із високою точністю. Паралельно із розвитком лазерного сканеру відбувалось створення та оновлення відповідного програмного забезпечення, яке могло оперативно, швидко та якісно відобразити потужнішу хмару точок.




Хмари точок знайшли своє застосування в архітектурі, 3D моделюванні об'єктів, а також для вирішення прикладних завдань, таких як підрахунок обсягів. У 2018 році Leica представила сканер нового покоління - Leica RTC360. Це компактний, точний та швидкий сканер. З його появою процес сканування став доступним не лише фахівцям з лазерного сканування, а й будь-якому кваліфікованому архітектору, інженеру чи криміналісту.


Одночасно з появою RTC360 вийшло абсолютно нове програмне забезпечення – комплекс Cyclone Register 360 та Cyclone Field 360. Процес отримання хмари точок виглядає так - дані зі сканера (так звані «сирі дані») накопичуються в процесі польової роботи (зйомка), а потім в умовах офісу обробляються - імпортуються в офісне програмне забезпечення (імпорт) - очищаються від шумів і перешкод (чистка), об'єднуються в єдиний масив (реєстрація) та вивантажуються у зовнішні формати (експорт), як правило, для подальшої обробки в CAD пакетах.





Схема процесу сканування для BLK 360 та Cyclone Field 360 в даний час виглядає так:

Які можливості надає Cyclone FIELD 360:

  • Працює на будь-якому сучасному пристрої Android або iOS

  • Дистанційне налаштування параметрів сканування

  • Дистанційний запуск/зупинка сканування

  • Перегляд даних сканування для контролю

  • Перегляд плану місця сканування

  • Додавання додаткових даних – фотографії, аудіозаписи, текстові нотатки

  • Віртуальна рулетка – швидкий промір відстаней між точками та площ

  • Попередня реєстрація «хмара-з-хмарою» у полі!

  • Експорт зареєстрованої хмари у форматі E 57 у полі!

  • У разі сканування будівель та приміщень – отримання швидкого 2D плану будівлі з можливістю експорту у DXF та IFC форматах

За допомогою Cyclone FIELD 360 на планшеті або телефоні під керуванням Android або iOS ви керуєте будь-яким сучасним сканером Leica ( BLK 360, RTC 360 або сканером з P - серії).

Полегшений попередній перегляд (LWPO)

Технологія LWPO в Cyclone FIELD 360 забезпечує візуальне подання даних сканування, використовуючи лише частину фактично відсканованих точок. Таким чином, розмір даних різко зменшується, а також і час передачі між лазерним сканером і мобільним пристроєм. І використання LWPO у Cyclone FIELD 360 має основне значення для забезпечення виконання складних операцій, таких як автоматичне вирівнювання хмари точок, з мінімальними витратами часу та ресурсів на кінцевих мобільних споживчих пристроях, таких як смартфони або планшети.

Попередня реєстрація

Однією з основних функцій Cyclone FIELD 360 є попередня реєстрація даних сканування.Час попередньої реєстрації мінімізується двома факторами:
  • Невеликий час розрахунку (алгоритми оптимізовані для даних LWPO )

  • Оптимізований робочий процес із мінімальним втручанням користувача

Cyclone FIELD 360 є невід'ємною частиною загального робочого процесу лазерного сканування, і він постійно удосконалюється для врахування відгуків користувачів та подальшого підвищення продуктивності системи. Додаток Cyclone FIELD 360 для мобільних пристроїв можна завантажити безкоштовно. Для активації Cyclone FIELD 360 потрібна чинна ліцензія Cyclone REGISTER, Cyclone REGISTER 360 або Cyclone REGISTER 360 PLUS.



Читать другие новости...

В вашей корзине
Корзина пустая
Подождите
Идет загрузка данных...