Навигационный геодезический центр - Официальный представитель Leica в Украине

Leica BLK 247 перша інсталяція в Україні!

25.11.2023
Нещодавно компанія LEICA GEOSYSTEMS представила новий пристрій - автоматизовану систему вимірювань BLK247. Маємо першу інсталяцію цієї передової технології в Україні!
 
Завдання полягало в тому, щоб встановити систему для моніторингу кількості сировини (соняшникових насінь) у силосі загальним об'ємом близько 21 000 м3 на одному з заводів з видобутку олії. Особливість системи полягає в тому, що моніторинг повинен проводитися в реальному часі, без проведення інспекцій або зупинки виробництва.
 
BLK247 був обраний через його можливість роботи 24/7 та інтеграцію з програмою для розрахунку об'ємів сипучих матеріалів у закритих та відкритих місцях.
 
Процес Інсталяції
 
Спочатку було проведено лазерне сканування порожнього резервуара для побудови точної цифрової моделі силосу. Ця модель є геометрично точною цифровою копією, яка враховує внутрішнє обладнання і є базовою інформацією для резервуару.
 
                                                                                                                                                         
Після цього було встановлено BLK247. Лідар був розміщений у верхній частині силосу, біля засипної горловини, що забезпечує видимість внутрішнього об'єму на всіх рівнях наповнення. Для підключення до заводської системи використовували наявну інфраструктуру підприємства (LAN мережу).
 
                               
Підготовка Системи до Експлуатації
 
Підготовка включала калібрування лідара - дані з BLK об'єднувалися з ЦМ силосу. Також налаштовувалася програмна частина проекту: SQL-база, яка зберігала як числові (об'єм) так і графічні дані вимірювань, а також фотознімки з лідара, і встановлювалася програма Cyclone 3DR (для підрахунку об'єму).
 
                                          
                                               
  • BLK247 проводить сканування за розкладом.
  • Дані сканування передаються в 3DR.
  • 3DR запускає робочий процес сценарію, який обчислює об’єм.
  • VolumeMonitor отримує об’єм і оновлює базу даних.
  • Нові результати та зображення доступні одразу через веб-клієнт.
 
Система Готова до Експлуатації!
 
Експлантату доступна контрольна панель BLK247 VolumeMonitor. яка надає операторам всебічний огляд. На одному екрані доступна інформація про поточне наповнення резервуара у графічному та числовому вигляді. Також будується графік наповнення. Для додаткової інформації включаються дані з RGB та IR-камер приладу.


                                                      
 
 
У разі необхідності, дані про збережений об'єм можна отримати через SQL-запит для зовнішніх користувачів, наприклад, для систем BAS і ERP.
 
З цією інноваційною інсталяцією Україна крокує вперед у напрямку ефективного, миттєвого моніторингу важливих промислових процесів.
 
 
Більш детально про цю технологію тут: https://ngc.com.ua/article/03_2023/69.html
                                    
 


Читать другие новости...

В вашей корзине
Корзина пустая
Подождите
Идет загрузка данных...