Навігаційний геодезичний центр - Офіційний представник Leica в Україні

Сучасні геодезичні технології

15.01.2019

На сьогоднішній день існує велика кількість різних геодезичних приладів, а геодезичні технології давно не коштують не місці і дуже відрізняються від традиційних технологій і традиційного геодезичного обладнання. Раніше для певного виду вимірювань використовували конкретний тип приладів. Так, наприклад, теодоліти використовували для кутових вимірювань, далекомір і рулетку використовували для лінійних вимірювань, а нівелір для висотних вимірювань. І певні прилади мали свої характеристики точності.


Потім з'явилися електронні тахеометри, які зробили можливим отримувати координати в будь-якій точці об'єкта за дуже короткий проміжок часу. Завдяки електронному тахеометру відпала необхідність в додаткових і попередніх побудовах на місцевості. Електронні тахеометри можуть похвалитися точністю вимірювання кутів, яка досягає половини кутової секунди. Також є ручні лазерні далекоміри, завдяки яким можна виконувати високоточні обміри всередині приміщень. Сучасний тахеометр може накопичувати і зберігати в собі інформацію про вимірювання, тобто служить мінікомп'ютером для обробки вимірювань.


Лазерні сканери в свою чергу дозволяють отримати об'ємне зображення території, яке потім можна використовувати в створенні цифрових карт. Високошвидкісне сканування дає можливість переносити сукупність характеристик реальної поверхні в цифровий вигляд, а результат буде представлений в просторовій системі координат. Наземні лазерні 3d сканери є результат нових геодезичних технологій. Купити сучасне геодезичне обладнання можна на сайті.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Зачекайте
Триває завантаження данних...