Навігаційний геодезичний центр - Офіційний представник Leica в Україні

Принцип роботи лазерного нівеліра

26.02.2019

Нівелір являє собою геодезичний інструмент, який застосовують для визначення різниці висот між декількома точками. Дуже затребуваний даний інструмент в будівництві. Якщо раніше використовували оптичні нівеліри, то зараз їх змінюють лазери, що відрізняються високою точністю. Саме лазери здатний спроектувати дуже тонкий промінь лазера, який представляє собою ідеально рівну лінію, на поверхню. Така перевага забезпечується не тільки сучасними технологіями, а й сукупністю як древніх, так і нових технологій.


Точність забезпечується за рахунок металевого маятника, який важить завжди рівно. Таким чином вся електрична схема знаходиться паралельно землі. Під маятником є ще електричні або природні магніти, які не дають маятнику розгойдуватися під час переміщення нівеліра.


Саме нівелір дозволяє наносити розмітку по горизонталі і вертикалі. Його використовують у всіх сферах, де важлива висока точність і відповідальний підхід до вирішення завдань. Для того, щоб нанести розмітку, необхідно навести промінь лазера на необхідний об'єкт, після чого прилад сам вибудовує лінії. Працюють сучасні нівеліри за рахунок зарядних пристроїв. Купити акумулятор для нівеліра можна на нашому сайті.




Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Зачекайте
Триває завантаження данних...