Навігаційний геодезичний центр - Офіційний представник Leica в Україні

Короткий екскурс в історію: перший в світі теодоліт

04.04.2018

Швейцарська компанія Leica Geosystems є одним зі світових лідерів у виробництві професійного геодезичного обладнання, технічні рішення якого встановлюють високу планку для інших виробників. Витоки Leica Geosystems датуються 1819 роком, коли в невеликому швейцарському містечку Арау (Aarau) інженер Якоб Керн заснував компанію Kern&CO з виробництва приладів для геодезії та фотограмметрії. Трохи більше ста років тому, інший швейцарський інженер Генрі Вільд, засновник компанії Wild Heerbrugg винайшов перший в світі дійсно портативний оптико-механічний теодоліт моделі Т2, що став еталоном для сучасної геодезії.


Тріангуляційний теодоліт Kern
в порівнянні з теодолітом Wild T2
Теодоліт Wild T2, 1924 р. Електронний тахеометр
Wild TC1, 1978 р.

У 1988 році засновники Kern&CO продали свою компанію колишньому конкуренту, а потім партнеру Wild Heerbrugg, які в 1990 році стали частиною Холдингу Leica і з 1997 року продовжили свою роботу з новою назвою Leica Geosystems.

Перший електронний тахеометр Wild TC1 був розроблений в 1978 році На сьогоднішній день електронний тахеометр по праву є одним з найважливіших інструментів для інженера геодезиста.



Постер історії розвитку компанії LeicaGeosystems (EN): https://goo.gl/izz3m1



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Зачекайте
Триває завантаження данних...