Навігаційний геодезичний центр - Офіційний представник Leica в Україні

Особливості розрахунку обсягу сипучих матеріалів

18.04.2019

Вимірювання обсягів різних сипучих матеріалів на сьогоднішні затребуване в багатьох галузях промисловості. Найчастіше розраховувати обсяг сипучих матеріалів необхідно в будівництві, в сільському господарстві, а також в гірничодобувній промисловості. Особливо важлива аерофотозйомка для виконання земляних робіт та транспортування сипучих матеріалів.


Облік сипучих матеріалів є обов'язковим при зберіганні у відкритих і закритих складах. У такому процесі важлива точність, погрішність повинна становити не більше 3%. В іншому випадку можна не правильно розрахувати необхідні працевитрати для транспортування і переміщення сипучих речовин. А якщо помилка буде значною, то можна сильно вилізти за рамки бюджету, що точно не сподобається замовнику.


Обчислення обсягів сипучих матеріалів має виконуватися кваліфікованими геодезистами, так як тільки фахівці зможуть зробити це точно і без помилок. Але ще одним важливим пунктом є вибір обладнання для виконання даного завдання.


Дана послуга застосовується для контролю таких будівельних матеріалів, як гравій та щебінь, цеглу та пісок; також для обліку руди і вугілля, лісоматеріалу, труб з чавуну. А в сільському господарстві обчислення обсягів продуктів грає ключову участь, так як дозволяє розрахувати кількість зерна, картоплі, цукру і круп. Такі матеріалу зберігаються в спеціальних насипах і буртах, купах і резервуарах, які можуть знаходиться як на відкритому просторі, так і під навісом.


Проводити дані вимірювання можна декількома методами: тахеометричним методом, геометричним, за допомогою лазерного сканування, з використанням безпілотників, а також методом ехолокації і геолокації. Максимально точні дані дає 3d лазерне сканування, до всього іншого воно дає повноцінне уявлення ще й про зовнішній вигляд самого сховища. Тахеометри дають меншу точність і відрізняються невеликою швидкістю вимірювань.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Зачекайте
Триває завантаження данних...