Навігаційний геодезичний центр - Офіційний представник Leica в Україні

БПЛА в сільському господарстві

26.04.2019

БПЛА в сільському господарстві - технологія для контролю і обліку стану сільськогосподарських угідь. Безпілотник є найкращим варіантом для здійснення моніторингу за сільським господарством і аерофотознімання. Завдяки БПЛА можна значно оптимізувати витрати води, робити прогноз врожайності, скласти електронну карту полів. БПЛА допоможе правильно прорахувати скільки добрив потрібно на певну кількість полів. Але крім всього цього, вони можуть з легкістю визначити розміри полів і угідь, рельєф місцевості, межі доріг, річок і озер. Дуже корисно те, що можна отримати фотознімки, що дозволяють дати точну картину про стан посіву, рівномірність і густоти насаджень.


Варто відзначити, що аерозйомка зможе дати дані про зміни культури навіть під час її зростання, таким чином можна бачити ріст і розвиток культур в інфрачервоному спектрі. Якщо колір або тональність спектра буде інший, значить дана ділянка вимагає певні добавки.


Аерофотозйомка для оцінки врожайності, проведена з безпілотників, значною мірою знижує витрати на оренду літаків і вертольотів, а також дає високу ефективність завдяки своїй мобільності.


Моніторинг стану врожаю дуже важливий, тому що дозволяє під час виявити небажаних шкідників і прийняти оперативні заходи для їх знищення, так як від шкідників можуть масово гинути сільгоспугіддя. Встановлені ІК-камери, які встановлюють на БПЛА, дозволяють простежити за змінами хлорофілу в рослинах.


Крім вищевказаних функцій, за допомогою БПЛА можна обробляти урожай і проводити рівномірне обприскування врожаю необхідними добривами.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Зачекайте
Триває завантаження данних...