Навігаційний геодезичний центр - Офіційний представник Leica в Україні

Які помилки можна допустити при замовленні топозйомки?

23.05.2019

Так як не всі знають специфіку проведення топографічної зйомки земельних ділянок і всюди намагаються заощадити, в результаті можна допустити безліч помилок і витратити набагато більше коштів. Топографічна зйомка це процес збору характеристик певної території Землі для того, щоб потім скласти її технічний опис. Топозйомка складається з трьох етапів: це польові роботи, обробка отриманої інформації та підготовка документів за результатами даних досліджень. За послугами топознімання звертаються для того, щоб узгодити початок будівництва або реконструкції, для затвердження ландшафтних дизайнів, для постановки земельних ділянок на кадастровий облік, і багатьох інших цілей.


На першому етапі проведення топознімання важливо не помилитися з вибором виконавця, з вибором часу виконання робіт, а також з вибором масштабу на картах. Виконавець топозйомки обов'язково повинен мати ліцензію на здійснення геодезичних робіт. В іншому випадку можна отримати спотворені параметри ділянки, різні помилки в обробці даних, недійсні звіти і карти, а також фінансові проблеми в зв'язку з відсутністю офіційно завіреного договору. Звичайно цей варіант обійдеться набагато дешевше, але гарантій тут немає ніяких. Не менш важливо вибрати коректний масштаб, а зробити це зможе тільки досвідчений фахівець.


Замовляти топозйомку теж потрібно правильно. Дуже важливо ставити технічне завдання перед виконавцем максимально точно. Краще за все не приховувати від виконавця справжню мету дослідження, тоді результат буде відповідати вашим очікуванням. Після закінчення виконання завдання буде поставлено правильно, виконавець зможе назвати точну вартість послуги, оцінити швидкість отримання результату.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Зачекайте
Триває завантаження данних...