Навігаційний геодезичний центр - Офіційний представник Leica в Україні

Інтеграція електронного тахеометра з GPS / GNSS

19.06.2018

На сьогоднішній день технологія SmartStation від Leica Geosystems вже не нова, проте, не дивлячись на те, що вона з'явилася на ринку геодезичного обладнання ще в 2005 році, не всі інженери-геодезисти знають про неї, як би парадоксально це не звучало. Тому ми в Навігаційно-геодезичному центрі вважаємо своїм обов'язком розповісти Вам більш детально про це рішення.


Leica SmartStation - це унікальна високопродуктивна система, яка ідеально інтегрує GNSS приймач з електронним тахеометром. Все що Вам потрібно, це встановити антену на тахеометр, виконати прості настройки системи SmartStation і за допомогою GNSS визначити координати станції на точці стояння. Ця система дозволяє не просто використовувати Ваше геодезичне обладнання максимально ефективно, але і вирішувати завдання прив'язки до опорних геодезичних пунктів, заощадивши ваш час і збільшивши продуктивність.


Leica SmartStation — повністю інтегрована система GNSS і тахеометра

Повна синхронізація елементів системи Leica SmartStation відбувається за допомогою програмного забезпечення, а управління електронним тахеометром , поєднаним з GPS приймачем можна виконувати за допомогою клавіатури вашого тахеометра або польового контролера. Всі польові дані зберігаються в одній і тій же базі - на SD-карті, USB-накопичувачі або внутрішній пам'яті приладу. Всі вимірювання, стану й інша інформація відображаються на екрані тахеометра. Всі компоненти легко об'єднуються і 100% інтегруються в єдиний компактний блок.



Точні координати станції стояння і максимум ефективності


З системою SmartStation більше не потрібно тягнути хід від опорних пунктів, втрачаючи на це до кількох днів робочого часу. Протягом всього декількох секунд RTK приймач SmartStation визначає положення сантиметрової точності на відстані до 50 км від базової станції. Швидкість отримання результатів робіт зростає в десятки разів! Після того, як SmartStation точно позиціонується, зніміть смарт-антену, встановіть її на вісі та використовуйте її з контролером як повнофункціональний RTK-ровер.


Більше не потрібно буде вибирати: «GNSS або тахеометр?». Ви можете використовувати даний комплект геодезичного обладнання в якості системи SmartStation, якщо поблизу немає контрольних геодезичних пунктів, так і звичним способом, отримуючи як надійний тахеометр так і самостійний RTK ровер, які підходять для вирішення більшості геодезичних задач.


Яке обладнання підходить для створення SmartStation?


Для створення системи SmartStation підходить практично будь-який сучасний тахеометр Leica Viva і Leica Nova з геодезичної (зеленої) лінійки, починаючи з приладу Leica Viva TS11 і вище. Слід зазначити, що електронні тахеометри серії Leica FlexLine не підтримують дану технологію. Як GNSS пристрою ви можете вибрати будь-яку смарт-антену з портфоліо приладів Leica Geosystems виходячи з міркувань необхідної для Вас точності і можливостей бюджету. Потужним рішенням для створення комплекту SmartStation може бути роботизований тахеометр Leica Viva TS16 під керуванням передового польового ПЗ Leica Captivate, яке дозволяє працювати з польовими даними у вигляді реалістичних 3D моделей і геодезичний приймач Leica Viva GS16, який за вашим бажанням можна доповнити польовим контролером Leica CS20.



Комбіновані методи топографо-геодезичних робіт


Кожен день інженери-геодезисти по всьому світу стикаються з безліччю викликів і непростих завдань, які крім великого досвіду та високої кваліфікації, вимагають високої точності результатів робіт або вимагають багато часу для їх реалізації. Тахеометричної зйомки і GPS-вимірювання мають ряд істотних переваг і не менш істотних недоліків. Leica Geosystems пропонує універсальні рішення для комбінованих методів геодезичної зйомки. Навіщо вибирати щось одне, якщо можна повноцінно використовувати два цих методу, які доповнюють і нівелюють недоліки один одного?


Технологія Leica SmartPole надає вам повну свободу вибору - ви можете легко перемикатися між GNSS-зйомкою і тахеометром, і навпаки, а також отримуйте надлишкові дані, вимірюючи одні й ті ж точки різними методами. SmartPole надає повну гнучкість вимірювання для вашої максимальної продуктивності.




Поєднання Leica SmartPole та Leica SmartStation – це найбільш ефективне рішення комбінації тахеометричної та GNSS-зйомки. Так використання геодезичного супутникового обладнання значно підвищує продуктивність робіт, надає рішення за відсутності прямої видимості між пунктами зйомки, а також вирішує проблеми прокладки тахеометричного ходу і координатної прив'язки. А електронний тахеометр забезпечує гарантовано високу точність вимірювань по висоті і в створі, а також він дає рішення в місцевості зі слабким прийомом супутникових сигналів.




Просто перейдіть зі зйомки GNSS на зйомку тахеометром.

І назад ;)



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Зачекайте
Триває завантаження данних...