Навігаційний геодезичний центр - Офіційний представник Leica в Україні

Для чого проводять топозйомку?

20.06.2019

Топографічна зйомка — це послуга, яка необхідна при підготовці відповідної документації для початку будівництва будівель різного призначення. Також топозйомку використовують для прокладання підземних комунікацій, трубопроводів і доріг. Крім цього за допомогою топознімання можна оновити карти населених пунктів і добувати корисні копалини. Не обходиться без топозйомки і під час складання кадастру земель, в сільському і лісовому господарстві.


Топозйомка території також підрозділяється на підвиди залежно від масштабів і особливостей проведених робіт. Топографічна зйомка може бути наземною, космічною та повітряною. Космічна здійснюється завдяки супутниковій зйомці, а повітряна за допомогою безпілотників і літаків.


Дрібномасштабна зйомка це 1: 5000 і 1:10000. Таку різновид застосовують для планування великих промислових районів, міст середніх розмірів. Також вона буде доречною для проектування залізниць і автомобільних доріг, для пошуку корисних копалин.


Зйомка з масштабом 1:2000 є ситуаційною і більш докладної, ніж попередня. Тому використовують її для більш детального планування в геологічних і розвідувальних роботах. А також вона доречна в проектуванні гідротехнічних споруд і плануванні доріг в гірських умовах.


Наступний масштаб топознімання 1:1000. використовують в більш складних ситуаціях, при проведенні інженерних вишукувань, проєктування порожніх територій, ж/д вузлів і гребель.


І останній масштаб топографічної зйомки 1:500 необхідний для складання планів забудов міста. Даний масштаб підходить для будівництва багатоповерхових будинків, тобто у вертикальній забудові.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Зачекайте
Триває завантаження данних...