Навігаційний геодезичний центр - Офіційний представник Leica в Україні

Переваги використання супутникової системи GALILEO

01.06.2024
На сьогоднішній день, на орбіті знаходиться 23 діючих супутника Galileo, які відіграють важливу роль у застосуванні GNSS технологій для користувачів у всьому світі. Тема переваги використання Galileo, для геодезичних приладів Leica Geosystems AG, широко відкрита у статті Stefan Schaufler та Xiaoguang Luo «Assessing the benefits of Galileo to high-precision GNSS positioning - RTK, PPP and post-processing» (Оцінка переваг Galileo для високоточного позиціонування у режимах RTK, PPP та постопрацювання).

ЧОМУ САМЕ GALILEO?

1. Більша кількість використовуваних супутників

В умовах відкритого небосхилу та кута відсічки 10°, для території України, в середньому можна використовувати 6 супутників Galileo. Для порівняння: GPS - 8 супутників, ГЛОНАСС - 7, Beidou - 7. Таким чином, кількість видимих супутників Galileo практично така ж сама, як і для ГЛОНАСС. Варто відмітити те, що RTK-рішення з використання тільки Galileo, забезпечує такий же рівень якості даних, як і від GPS, але з вищою точністю.

2. Більша продуктивність RTK в складних умовах (крони дерев)

Під густими кронами дерев, використання додатково супутникової системи Galileo значно покращує продуктивність RTK (на 12,5%), точність (на 59,2% в 3D) та надійність даних (на 12,5% в 3D).

3. Більша продуктивність RTK в складних умовах (багатопроменевість)

За наявності сильної багатопроменевості, використання Galileo забезпечує більше рішень із сантиметровою точністю та збільшує швидкість «Фіксу», в середньому, на 17%.

4. Вища точність координат у режимі «постопрацювання»

Результати постопрацювання показують, що використання Galileo забезпечує більш точні рішення для коротко-тривалих спостережень та довгих базових ліній. Таким чином, ми отримуємо більшу продуктивність польових робіт, за рахунок скорочення часу запису «сирих» даних.
Залежність використання Galileo на 3D точність даних постопрацювання,
відкритий небосхил (GRC: GPS+GLO+BDS, GREC: GPS+GLO+GAL+BDS) в умовах:
а) базова лінія 2 км
b) базова лінія 50 км
с) базова лінія 100 км

5. Підтримка мультисистемності (GPS+GLO+GAL+BDS) операторами мереж Базових станцій.

Розглянемо на прикладі найкрупнішого оператора мережі перманентних Базових станцій Систем Солюшнс - System.NET. На сьогоднішній день мережа використовує дані з понад 300 базових станцій, 2/3 з яких підтримують систему Galileo. Таким чином, користувач може отримувати надійну RTK поправку, завантажити Rinex дані для постопрацювання або автоматично опрацювати сирі дані на сервері, з використанням європейської супутникової системи Galileo.

Оберіть майбутнє з Galileo. Оберіть GNSS обладнання Leica та ТОВ "Навігаційно-геодезичний центр".



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Зачекайте
Триває завантаження данних...