Навігаційний геодезичний центр - Офіційний представник Leica в Україні

Що в себе включає геодезичний супровід будівництва?

31.05.2019

Будь-яке зведення споруд і будівель вимагає постійного прийняття рішень, а для цього необхідна кваліфікована геодезична підтримка. Саме геодезичний супровід будівництва забезпечує підтримку на всіх етапах будівництва. Такий супровід забезпечує безпеку при виконанні робіт, а також контроль якості.


Геодезичний супровід будівництва включає в себе ряд основних робіт:


- винос об'єктів в натуру;

- розробка геодезичної розбивочної основи будівництва;

- визначення обсягів земляних робіт;

- повний контроль точності геометричних параметрів споруд;

- моніторинг за всілякими деформаціями;

- виконавча зйомка різних елементів споруд і будівель, їх висотного і планового положення.


Така послуга зараз користується попитом, її все більше і більше замовляють будівельні організації, інвестори, страхові компанії та генеральні проєктувальники. Геодезичний супровід будівництва здійснюється фахівцями своєї справи, які потім ведуть повноцінний контроль стану зведених будівель. Дуже важливо максимально точно визначити розташування споруди і всіх його елементів як на місцевості, так і на кресленнях. Для того, щоб перевірити точність обчислень є цілий ряд відповідних нормативних документів.


Після кожного етапу геодезичних робіт обов'язково оформлення виконавчої документації, в якій є графічні результати зйомки і виконавчі схеми. Також варто відзначить відзначити, що обов'язково повинні бути враховані вимоги технагляду.




Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Зачекайте
Триває завантаження данних...